Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch
1 tim
Frysbar
•
&format=webp)
Ibland blir ett plus ett tre. Som när man gör en kladdkaka, toppar den med bär och bakar av den en gång till med ett krispigt smuldegstäcke. Det blir inte bara gott, utan jättegott.
Ingredienser
100 g | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Kakao
|
4 msk |
Bakpulver
|
2 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Mörk choklad
|
50 g |
Kokosflingor till formen
|
Smulpajscrunch:
100 g | |
Strösocker
|
6 msk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Havregryn
|
1½ dl |
Frysta hallon
|
3 dl |
Frysta blåbär
|
2 dl |
Potatismjöl
|
1 msk |
Till servering:
Gör så här
Smulpajscrunch:
Receptet är skapat av Tora Nåvall och Ian Nåvall och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.
Näringsvärden, per bit exkl vispgrädde
Energi:
300 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 18 g |

