Kladdkaka med Daim

40 min Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka med Daim

En klassisk kladdkaka i fantastiskt god kombination med Daim.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2½ dl
Kakao
4 msk
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Daim
2
2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
  • Hacka dajmen och blanda ner den.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Sikta ev kakao över den färdiga kakan. Vispa grädden och server till.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 25 g
Video Kladdkaka – toppa med topping

Kladdkaka är ju gott som det är, men vill du få kladdkakan extra god och snygg? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på toppings och tillbehör som passar att servera till kladdkaka.

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-daim/