Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

1 tim Efterrätt
Frysbar
Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

Några korn salt lyfter smaken på kolasåsen som ringlas över den färdiggräddade kakan. Lättvispad grädde eller vaniljglass är gott till.

Ingredienser

150 g
Kakao
1 dl
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
2 msk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Minimarshmallows
1½ dl
Färska hallon
125 g

Salted caramel:

Rårörsocker
½ dl
Ljus sirap
1 dl
1 dl
Salt
½ tsk
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180° eller 165° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull som rymmer 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
  • Blanda kakao, socker och vaniljsocker i en bunke och häll blandningen i kastrullen. Tillsätt ägg och mjöl, rör om ordentligt. Vänd i 1 dl marshmallows.
  • Häll smeten i formen, tryck ner hallonen och toppa med resterande marshmallows. Grädda mitt i ugnen 25-30 min, lår svalna.

Salted caramel:

  • Koka upp socker, sirap och grädde i en kastrull. När sockret löst sig tillsätt salt.
  • Ta av från värmen och rör i smöret.
  • Låt såsen svalna helt innan den ringlas över kakan.
Klart!

Receptet är skapat av Smilla Ahlqvist och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Näringsvärden, per bit exkl tlllbehör

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-hallon-marshmallows-och-salted-caramel/