Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel

1 tim
Några korn salt lyfter smaken på kolasåsen som ringlas över den färdiggräddade kakan. Lättvispad grädde eller vaniljglass är gott till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-hallon-marshmallows-och-salted-caramel/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180°.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull som rymmer 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
  • Blanda kakao, socker och vaniljsocker i en bunke och häll blandningen i kastrullen. Tillsätt ägg och mjöl, rör om ordentligt. Vänd i 1 dl marshmallows.
  • Häll smeten i formen, tryck ner hallonen och toppa med resterande marshmallows. Grädda mitt i ugnen 25-30 min, lår svalna.
Salted caramel:
  • Koka upp socker, sirap och grädde i en kastrull. När sockret löst sig tillsätt salt.
  • Ta av från värmen och rör i smöret.
  • Låt såsen svalna helt innan den ringlas över kakan.
Klart!

Receptet är skapat av Smilla Ahlqvist och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2017.

Energi:

365 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 19 g

Ingredienser

150 g
Kakao
1 dl
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
2 msk
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Minimarshmallows
1½ dl
Färska hallon
125 g
Salted caramel:
Rårörsocker
½ dl
Ljus sirap
1 dl
1 dl
Salt
½ tsk
50 g