Kladdkaka med lakrits och chokladfudge
50 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Lyxiga smaker med lakrits i kladdkakan och fyllig och smakrik chokladfudge som topping. Servera kladdkakan med hjortrongrädde som är en ny spännande smakkompis.
Ingredienser
Kladdkaka
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Kakao
|
¾ dl |
Lakritspulver
|
¾ msk |
Ägg
|
2 |
Vetemjöl
|
2 dl |
Chokladfudge
1½ dl | |
Lakritspulver
|
1 msk |
Mörk choklad
|
150 g |
Strösocker
|
1 dl |
Sirap
|
¾ dl |
50 g |
Hjortrongrädde
1½ dl | |
Hjortronsylt
|
1 dl |
Gör så här
Receptet är gjort av Linn Lindgren från Stockholm och är ett av bidragen i finalen i Kladdkakeracet 2013.
Näringsvärden, per Per bit
Energi:
470 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 49 g |
Fett: | 28 g |

