Kladdkaka med lakrits och hallon

50 min Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka med lakrits och hallon

En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Ägg
2
Vaniljsocker
1 tsk
Kakao
4 msk
Vetemjöl
1½ dl
Turkisk peppar krossade
8
Frysta hallon smulade
10

Till servering:

Hallon
Florsocker
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ner övriga ingredienser.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
  • Garnera med färska hallon och pudra över florsocker. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
Klart!

Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 28 g
Video Kladdkaka i långpanna

Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att göra kladdkaka i långpanna eller i muffinsformar. Perfekt när man ska bjuda många på kladdkaka. Smidigt och gott!

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-lakrits-och-hallon/