Kladdkaka med marängsviss-topping

30 min Efterrätt Fika
Kladdkaka med marängsviss-topping

En kladdkaka med extra allt! Den festligaste kladdkakan är toppad med klassisk marängsviss. Vispad grädde, vaniljglass, maränger och banan. Två efterrätter i en, kanske blir denna kladdkaka nästa kalasfavorit?

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Vetemjöl
1½ dl
Kakao
4 msk
Salt
1 krm

Topping:

2 dl
Vaniljglass
2 dl
Små maränger
15
Banan
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.
  • Vispa grädden. Toppa kladdkakan med glass, grädde, färgglada maränger och bananbitar.
Klart!

Receptet är skapat av Amy Allegrini Hobson, vinnare av Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

Energi:

285 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 15 g
Video Lär känna din ugn

Baka kladdkaka är lätt, men din ugn kan göra att kakan inte blir helt perfekt. Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att du behöver lära känna din ugn för att lyckas med kladdkakan.

https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-marangsviss-topping/