Kladdkaka med mynta och rabarber

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka med mynta och rabarber

Härligt kladdig kladdkaka med rabarberkompott i smeten och en frisk ton av mynta. Annorlunda och smakfull kladdkaka!

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Kakao
¾ dl
Vaniljsocker
1½ tsk

Rabarberkompott:

Rabarber i bitar
1 dl
Honung
1 msk
Strösocker
1 tsk
Hackad färsk mynta
2 msk

Till garnering:

2 dl
Färsk mynta och rabarber

Gör så här

  • Börja med kompotten. Koka rabarber, honung och socker till en kompott, ca 5 min. Låt svalna. Rör ner myntan.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret.
  • Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten.
  • Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Garnera med grädde, mynta och rabarber vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

345 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-mynta-och-rabarber/