Kladdkaka med valnötter och marshmallows
45 min
Efterrätt
Fika
Mellanmål
Frysbar
•

Sagolikt god kladdkaka med knapriga, hackade valnötter och söta, sega marshmallows. Kokos i formen ger extra god smak!
Ingredienser
100 g | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
3 dl |
Vaniljsocker
|
1½ tsk |
Salt
|
1 krm |
Kakao
|
4 msk |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Hackad valnötter
|
50 g |
Marshmallows
|
100 g |
Kokosflingor
|
Till servering:
Florsocker
|
|
---|---|
3 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
435 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 49 g |
Fett: | 24 g |
Video
Kladdkaka – rör ihop smeten
En kladdkaka är enkel att baka, men det är viktigt att röra istället för att vispa ihop smeten. Här visar stjärnkocken Johanna Westman hur du rör ihop smeten på allra bästa sätt för att få kladdkakan härligt kladdig.

