Klassisk cheesecake

1 tim 30 min Efterrätt
Frysbar
Klassisk cheesecake

En klassisk cheesecake med fruktig, fräsch topping av granatäpple och jordgubbar. Cheesecake är en användbar efterrätt som passar för de allra flesta tillfällena.

Ingredienser

Botten:

Digestivekex fullkorn
15
75 g

Fyllning:

250 g
250 g
Ägg
2
Strösocker
¾ dl

Topping:

4 dl
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 msk

Garnering:

Jordgubbar
250 g
Granatäpple
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Vispa ihop kvarg, färskost, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min.
  • Rör ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min.
  • Låt kakan kallna. Lägg på jordgubbar och granatäpplekärnor och servera.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/klassisk-cheesecake/