Klassisk gubbröra
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Denna klassiska gubbröra är gjord på ansjovis, kokt ägg, potatis, dill, gräslök och crème fraiche. Gubbröra kan vara den absolut bästa vickningen man kan bjuda på. Salt, krämig och smakrik ska den vara. Servera den gärna på knäcke- eller grovt bröd. Man kan även göra gubbröra på matjesill. Ta det du gillar allra bäst!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Normalstora potatisar
|
3 |
---|---|
Ägg
|
4 |
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Ansjovisfilé à 125 g eller 1 burk matjesill à 200 g
|
1 burk |
1 dl | |
Sillspad
|
1 msk |
Färsk dill, hackad
|
½ kruka |
Färsk gräslök, finskuren
|
½ kruka |
Salt och svartpeppar
|
Knäckebröd eller danskt rågbröd
|
6 skivor |
---|
Gör så här
Gubbröra går utmärkt att förbereda någon dag innan – den blir bara godare när den fått gotta till sig lite i kylen. Den håller i kylen i cirka fyra dagar.
Näringsvärden, per port inkl hårt bröd
Energi:
280 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 13 g |

