Knäckebröd
2 tim
Frukost
•

Hembakat knäckebröd är både roligt att göra och blir otroligt gott! Detta recept är lättlagat, men kräver lite tid – speciellt om man gör stora knäckebröd som behöver bakas i omgångar. Dessa knäckebröd är smaksatta med fänkålsfrön, kummin och anis, men det går givetvis bra att byta ut kryddorna mot din favoritsmaksättning.
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
Vatten, ljummet
|
5 dl |
2 msk | |
Grovt rågmjöl
|
8 dl |
Salt
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
5 dl |
Hel kummin
|
2 tsk |
Fänkålsfrön
|
2 tsk |
Anisfrön
|
2 tsk |
Till servering:
Bregott® Normalsaltat smör & raps
|
|
---|---|
Gör så här
Näringsvärden, per styck utan pålägg
Energi:
170 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4,5 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 2,5 g |

