Knäckig blåbärspaj
45 min
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
En knäckig blåbärspaj passar på vilket fikabord som helst. Massor med blåbär gömmer sig under ett knäckig och sött täcke. Det funkar lika bra att baka denna paj med frysta som med färska blåbär. Servera blåbärspajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Frysta blåbär
|
500 g |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Potatismjöl
|
2 msk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
Knäckigt täcke:
150 g | |
Strösocker
|
1½ dl |
½ dl | |
Ljus sirap
|
½ dl |
Havregryn
|
3 dl |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Till servering:
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exkl. tillbehör
Energi:
406 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 52 g |
Fett: | 19 g |

