Kokt torsk med brynt smör

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Kokt torsk med brynt smör

Färsk torsk är en delikatess. Köttet blir fastare och mer smakrikt om du lättrimmar fisken innan den tillagas.

Ingredienser

Benfri torskrygg
600 g
Salt
2 msk
100 g
Riven pepparrot
4 msk
Skivade rädisor
1 dl

Gör så här

  • Gnid in fisken med salt och låt den ligga ca 30 min.
  • Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Skölj fisken och låt den sjuda i vattnet på svag värme tills innertemperaturen är 50°, 6–8 min.
  • Bryn smöret. Servera fisken med smöret, riven pepparrot, rädisor och kokt potatis.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

305 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 22 g
Video Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

https://www.arla.se/recept/kokt-torsk-med-brynt-smor/