Kolakakor med saffran

30 min Fika
Frysbar
Kolakakor med saffran

Klassiska småkakor med julig twist. Spritsa på glasyren innan kakorna svalnat helt, då stelnar den bäst.

Ingredienser

100 g
Strösocker
¾ dl
Ljus sirap
2 msk
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Saffran à 0,5 g
1 pkt

Saffransglasyr:

Florsocker
2 dl
Vatten
1½ msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör, socker och sirap tills det är poröst. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Mortla 1 tsk strösocker och saffran fint. Rör ner blandningarna i smeten och blanda till en jämn deg.
  • Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och grädda i mitten av ugnen 14-15 min.
  • Skär längderna på snedden i ca 2-3 cm breda kakor medan de fortfarande är varma.

Saffransglasyr:

  • Rör ihop florsocker, vatten och saffran. Ringla över kakorna innan de svalnat.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

55 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 2 g
https://www.arla.se/recept/kolakaka-med-saffran/