Kolakladdkaka med blåbär

35 min Efterrätt Fika
Frysbar
Kolakladdkaka med blåbär

En ljuvlig kladdkaka med knaprig kolasmakande botten, kladdig kladdkaka i mitten och vispad grädde med fräscha blåbär på toppen.

Ingredienser

Botten:

100 g
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 msk
Sirap
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk

Kladdkakan:

100 g
Ägg
2
Strösocker
2½ dl
Kakao
3 msk
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
1 dl
Salt
½ tsk
Blåbär
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Grädda botten 5-7 min.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
  • Häll smeten på botten och baka ytterligare ca 20 min.
  • Servera med blåbär och vispad grädde.
Klart!

Recepet är skapat av Fanny Johansson, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

Energi:

305 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/kolakladdkaka-med-blabar/