Korintkakor

Korintkakor

1 tim
Lämplig för frysning
Korintkakor, med sina karaktäristiska ränder från en gaffel, tillhör de klassiska småkakorna. Korinter kan bytas mot hackade russin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korintkakor/

Gör så här

  • Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker och mjöl i en matberedare eller på en bänk. Blanda korinter i degen.
  • Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lätt med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

60 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 3 g

Ingredienser

200 g
Vaniljpulver
1 krm
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Korinter
1 dl