Körsbärskaka med vaniljsås

Körsbärskaka med vaniljsås

45 min Efterrätt
Lämplig för frysning
Sommarens godaste kaka med saftiga körsbär som serveras med krämig vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korsbarskaka-med-vaniljsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret, rör ner ägg, socker mjöl och bakpulver. Klicka smeten i formen. Strö över körsbär och pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Servera kakan med lätt vispad vaniljvisp.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 9 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Körsbär (ca. 225 g)
3 dl
Pärlsocker
½ dl