Somrig körsbärssylt

30 min
Frysbar
Somrig körsbärssylt

Är körsbären väldigt mogna går det att kärna ur dem för hand. Enklast är dock att använda en körsbärsurkärnare.

Ingredienser

Körsbär
2 liter
Vatten
½ dl
Strösocker
6 dl
Citronsyra
3 krm
Pektiner

Gör så här

  • Skölj och kärna ur bären. Lägg bär, vatten och socker i en kastrull.
  • Koka upp och låt koka på svag värme i 15 min. Skumma några gånger under tiden.
  • Blanda citronsyra och pektin, efter anvisning på förpackningen, med lite av sylten.
  • Häll sylten i väl rengjorda burkar. Förvara kallt.
  • OBS! Läs på pektinförpackningen vilken mängd som behövs och hur det ska användas.
Klart!
https://www.arla.se/recept/korsbarssylt/