Korv Stroganoff

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Korv Stroganoff

Vardagsfavoriten och klassikern korv Stroganoff har aldrig varit mer lättlagad. Det här är ett enkelt recept med falukorv, tomatpuré och grädde som är klart på en kvart. Perfekt som vardagsmiddag eller lunch när du har ont om tid. Servera korv Stroganoff med ris eller potatismos och njut av den här goda nostalgirätten medan den värmande familjära doften sprider sig i köket!

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Falukorv
300 g
Gul lök
1
Tomatpuré
1½ msk
1 msk
2½ dl
Salt
½ tsk

Potatismos:

Mjölig potatis
900 g
2½ dl
1 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Sallad:

Blandad grönsallad
70 g
Tomater
3

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Vispa ner i potatisen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rör moset luftigt.
  • Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken.
  • Stek korv, lök och tomatpuré i smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Tillsätt matlagningsgrädden och salta, låt koka på svag värme 2-3 min.
  • Servera korv Stroganoff med potatismos och sallad och skivad tomat.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/korv-stroganoff/