Korvgryta
25 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Snabb och lättlagad korvgryta som är härlig att ta till när tiden är knapp. Välj korv efter hur het korvgryta du önskar. Vi använder chorizo, men det funkar lika bra med en mildare sort. Servera denna smakrika korvgryta med couscous och toppa med grovhackad bladpersilja.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Färska chorizo (ca. 300 g)
|
4 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Röda paprikor
|
2 |
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Strösocker
|
1 tsk |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Couscous eller ris
|
3 dl |
---|---|
Bladpersilja
|
25 g |
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
702 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 62 g |
Fett: | 40 g |

