Köttfärslimpa

1 tim Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.

Ingredienser

Köttfärs nöt- eller blandfärs
500 g
Ströbröd
4 msk
1½ dl
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Ägg
1
Tomatpuré
3 msk
Torkad timjan
2 tsk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm

Till servering:

Potatis
900 g
Saltgurkor
4
Svartvinbärsgelé
4 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Servera köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och gelé.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/kottfarslimpa/