Köttfärspaj
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Här är ett enkelt recept på en klassisk köttfärspaj – en god och matig paj som passar till alla tillfällen. Vi smaksätter den med persilja och toppar med lagrad ost för att det blir väldigt gott, men varför inte variera med de örter du tycker bäst om mellan gångerna du gör den här pajen? Servera köttfärspajen med crème fraiche och sallad.
Ingredienser
Vetemjöl
|
2½ dl |
---|---|
75 g | |
¾ dl |
Fyllning:
Köttfärs
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Tomatpuré
|
¾ dl |
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
150 g | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
2 dl | |
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
505 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 28 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 33 g |

