Krabbkakor på surdegsbröd

30 min Förrätt Lunch
Krabbkakor på surdegsbröd

Festlig liten skaldjursrätt. Servera som förrätt eller gör fyra stora till lunch eller vickning.

Ingredienser

Krabbkakor:

Krabbkött
510 g
2 msk
Äggulor
2
Hackad färsk timjan
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Majsstärkelse
1 msk

Till servering:

Surdegsbaguette
1
Rucola
1 dl
Röd stenbitsrom
3 msk

Gör så här

  • Häll krabbköttet i en sil och pressa ur vätskan. Blanda krabbköttet med övriga ingredienser.
  • Forma till 8 kakor och stek dem gyllenbruna i smör, ca 3 min på varje sida.
  • Skär baguetten i skivor och stek dem i smör.
  • Lägg rucola och krabbkakor på brödskivorna, toppa med crème fraiche och rom.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/krabbkakor-pa-surdegsbrod/