Kräftpasta

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Kräftpasta

Denna kräftpasta är lyxig med både grädde och saffran i såsen. Purjolök, fänkål och färska tomater ger den rätta smaken till denna lättlagade pasta. Den som vill byter kräftstjärtarna mot räkor.

Ingredienser

Kräftstjärtar, avrunnen vikt
200 g
Pasta linguine
360
Purjolök
1
Fänkål
1
Cocktailtomater
250 g
Färsk röd chili
1
1 msk
Saffran
1 kuvert
Vitt matlagningsvin
1 dl
2½ dl
Färsk dill
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.
  • Låt kräftstjärtana rinna av.
  • Ansa och skiva purjolök och fänkål tunt. Halvera tomaterna och finhacka chili.
  • Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Fräs purjo, fänkål och chili ca 5 min, tills löken mjuknar.
  • Tillsätt vin, tomater och salt. Fräs ytterligare 5 min. Rör ner grädde och låt koka ihop.
  • Vänd ner kräftstjärtarna och väl avrunnen pasta. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med riven parmesan och hackad dill. Servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/kraftpasta/