Krämig kycklinggryta

30 min Huvudrätt Matlåda Middag
Frysbar
Krämig kycklinggryta

Krämig kycklinggryta med franska örter blir lätt en ny vardagsfavorit! Servera den gärna med en krispig sallad på gröna bönor.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Champinjoner
250 g
Salladslök
1 knippe
2 msk
2 dl
Salt och svartpeppar
Ris
4 port

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Halvera svampen. Strimla den övre delen av löken och skär resten i grova bitar.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme 3-4 min. Tillsätt svamp och de grova lökbitarna. Stek ytterligare 2-3 min. Rör ner crème fraiche och sjud 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Strö över den strimlade salladslöken och servera med ris.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

489 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/kramig-kycklinggryta/