Pastagratäng med skinka

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Pastagratäng med skinka

Denna pastagratäng är riktigt lättlagad och god. Med hjälp av färdiga såser är det egentligen bara pastan som ska kokas och skinkan som ska skäras. Sen är det bara att blanda ihop och lägga i en form. På med riven ost och gratinera i ugnen. Rykande het pastagratäng serveras gärna med en grön sallad.

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Pasta penne
300 g
Rökt skinka eller kalkon
150 g
Tomatsås arabiata
3 dl
2½ dl
1 dl

Till servering:

Blandad grönsallad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor.
  • Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka.
  • Lägg det i en stor smord form, eller i smorda portionsformar.
  • Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive sallad

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kramig-pastagratang-med-skinka/