Krämig potatis- och purjolökssoppa

30 min Förrätt Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Krämig potatis- och purjolökssoppa

Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av dragon, citron och vitlök. Denna lättlagade soppa blir lätt en ny vardagsfavorit!

Ingredienser

Potatis
500 g
Purjolökar
2
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad dragon
½ tsk
Torkad körvel
2 tsk
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Vatten
8 dl
2 dl
2 dl
Salt och peppar
Färska örter, t ex persilja och fint skuren gräslök

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk i smör i en rymlig kastrull.
  • Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, smulad buljong och vatten. Låt soppan koka ca 15 min.
  • Tillsätt mjölk och crème fraiche. Låt soppan koka upp. Mixa eller vispa soppan så rotfrukterna går sönder. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa potatis- och purjolökssoppa med färska örter.
Klart!

Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Näringsvärden, per port

Energi:

322 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/kramig-potatis--och-purjolokssoppa/