Krämig potatissallad med bönor

15 min Buffé
Krämig potatissallad med bönor

Potatissallad med haricots verts, vita bönor och kapris. Smetana gör den krämig och fräsch och den är jättegod till smakrika korvar eller kötträtter.

Ingredienser

Färsk haricots verts
250 g
Vita bönor
400 g
Kokt potatis
500 g
Liten rödlök
1
Salladslökar
2
Kapris
2 msk
Honung
½ msk
Färsk persilja
½ dl
Citron
rivet skal och saft av 1
2 dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Koka haricots verts i lättsaltat vatten 2-3 min. Kyl dem genast i kallt vatten.
  • Häll av och skölj de vita bönorna.
  • Skär potatisen i bitar. Skala rödlöken. Skiva rödlök och salladslök. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • Servera till t ex lammfiol, rökt skinka eller kryddiga korvar.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

385 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/kramig-potatissallad-med-bonor/