Krispig italiensk sallad
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Sallad med italienska delikatesser som salami, pinjenötter och soltorkade tomater. Sparrisen kan bytas mot broccoli eller haricots verts och salamin skivas tunt för att bli riktigt krispig.
Ingredienser
Matvete
|
2 dl |
---|---|
Grönsaksbuljong
|
3½ dl |
Färsk sparris
|
125 g |
Citrondressing:
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
---|---|
Olivolja
|
3 msk |
Strösocker
|
1 tsk |
Flingsalt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
Tunt skivad italiensk salami
|
125 g |
---|---|
Pinjenötter
|
50 g |
100 g | |
Rädisor
|
125 g |
Babyspenat
|
65 g |
Krämig sås med färskost:
150 g | |
Hackade soltorkade tomater
|
2 msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
705 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 51 g |

