Krossad potatis med ädelost och salladslök

Krossad potatis med ädelost och salladslök

Mjäll, mild potatis och krämig gräddädel är självklara smakkompisar. Ibland behöver det inte vara svårare än så! Använd färskpotatis, eller delikatesspotatis. Potatisen kan göras i förväg och serveras antingen kalla eller något uppvärmda.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Potatis, små fina
900 g
50 g
140 g
Salladslök
1 knippe
Flingsalt
1 tsk
Chili flakes
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°eller 200° varmluft.
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Smält smöret i en liten kastrull. Smula osten och skiva salladslöken.
  • Lägg de kokta potatis på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisarna så de blir lätt krossade, t ex med botten av ett glas. Potatisen ska krossas men ändå hålla ihop.
  • Pensla med smör, strö över flingsalt och chili flakes. Toppa med hälften av salladslöken. Strö över all ost.
  • Gratinera högt upp i ugnen 15-20 min, tills osten fått fin färg.
  • Låt svalna något och strö sedan på resterande salladslök.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

404 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,5 g
Protein: 10,6 g
Kolhydrater: 38,4 g
Fett: 23,2 g
https://www.arla.se/recept/krossad-potatis-med-kvibille-graddadel-och-salladslok/