Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron
  • Arla
  • Recept & mat
  • Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron

Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron

30 min Buffé Förrätt
Bjud på två sorters krustader innan middagen. Den syrliga laxröran toppas med rom. Den salta och krämiga getosten får sällskap av lufttorkad skinka och hjortron.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krustader-med-syrlig-laxrora-och-getostkram-med-parmaskinka-och-hjortron/

Gör så här

Getostkräm:
  • Värm ugnen till 180°.
  • Lägg skinka på ett bakplåtspapper och rosta tills den är krispig, 8-10 min.
  • Mixa osten oed crème fraiche. Fyll 15 krustader med krämen. Toppa med skinka, sylt och timjan.
Syrlig laxröra:
  • Blanda crème fraiche, dill och finrivet citronskal i en skål .Dela fisken i små bitar och vänd ner i skålen. Smaka av med salt.
  • Fyll resterande krustaderna med röran. Garnera med rom och lök.
Klart!
Energi:

50 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Krustader
30
Getostkräm:
Falbygdens® getost
100 g
1 dl
Parmaskinka
1 skiva
Hjortronsylt
1 msk
Färsk timjan
1 kvist
Syrlig laxröra:
1 dl
Hackad färsk dill
1 msk
Citron, finrivet skal
1
Varmrökt lax
100 g
Salt
2 krm
Löjrom eller röd stenbitsrom
1 msk
Finskuren färsk gräslök
1 tsk
Finhackad rödlök
1 msk