Kryddig äppelpaj

40 min Efterrätt
Frysbar
Kryddig äppelpaj

Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.

Ingredienser

Äpplen
4
Strösocker
½ dl
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen muskot
1 krm

Smuldeg:

150 g
Hasselnötter
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
½ dl

Servera med:

2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Hyvla smöret och grovhacka nötterna till smuldegen.
  • Lägg alla ingredienser till degen i en bunke. Arbeta ihop till en smulig deg.
  • Kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda med socker och kryddor.
  • Lägg äppelblandningen i en smord ugnssäker form, ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen över äpplena.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

https://www.arla.se/recept/kryddig-appelpaj/