Kryddiga lammfärsspett

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Kryddiga lammfärsspett

Härliga, turkiska, lammfärsspett - kryddiga köfte - att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Finhackad färsk röd chili
1 tsk
Finhackade vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Hackad färsk mynta
2 msk
Hackad färsk koriander
2 msk
Citron
rivet skal av ½
1 dl
3 msk

Pastasallad:

Risoni
2 dl
Gul lök
1
2 msk
Vatten
1 liter
Salt
1 tsk
Gurka
1
Hackad bladpersilja
1 dl
150 g

Gör så här

Lammfärsspett:

  • Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och mjölk. Forma till långa färsrullar.
  • Stek dem i lite smör-&rapsolja runt om 3–4 min. Låt kallna.
  • Trä upp färsrullarna på blötlagda träspett Pensla med smör-&rapsolja och värm dem på grillen ca 5 min.

Potatissallad:

  • Skala och hacka löken. Fräs hälften i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull.
  • Tillsätt risoni, vatten och salt. Låt koka ca 10 min.
  • Häll av vattnet och rör ner 1 msk smör-&rapsolja. Låt kallna.
  • Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i skivor.
  • Rör ner gurka, persilja och resten av löken i risonin. Smula osten och vänd ner den.
  • Servera salladen till lammfärsspetten.
Klart!

Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

745 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 47 g
https://www.arla.se/recept/kryddiga-lammfarsspett/