Kryddig sill med vispat brynt smör

Kryddig sill med vispat brynt smör

30 min Buffé
Smakrika munsbitar med sill, potatis och vispat brynt smör. Servera på sillbordet eller som aptitretare tillsammans med ett gott öl.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kryddsill-med-brynt-smor-visp/

Gör så här

  • Skär sillen i 2 cm stora bitar.
  • Skala och tärna potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Strimla salladslöken. Blanda potatis, gurka, salladslök och dill med det löskokta ägget till en sallad.
  • Bryn smöret och vispa det kallt i en bunke. Fortsätt att vispa tills smöret är luftigt. Tillsätt citron och vispa i crème fraichen.
  • Lägg sill på bitar av knäckebröd. Toppa med potatissallad och brynt smörvisp.
Klart!
Energi:

155 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 10 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Mästarmatjes, mild matjesill
200 g
Kokt potatis
150 g
Salladslök
1
Tärnad gurka
ca 50 g
Hackad färsk dill
½ dl
Löskokt ägg
1
Vispat brynt smör:
50 g
Citron
rivet skal och saft av ¼
2 msk
Knäckebröd