Kyckling med gräddsås

40 min Lunch Middag
Kyckling med gräddsås

En krämig kycklinggryta med mustig gräddsås serveras allra bäst med svart ris och smörstekt broccolini. Lika god till vardags som till helg!

Nytt

Ingredienser

Kycklingbröst
600 g
2 msk
Schalottenlökar
2
2½ dl
Dijonsenap
1½ msk
Kycklingfond
1 msk
Japansk soja
1 msk
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt och svartpeppar

Till servering:

Svart ris
3½ dl
Broccolini
200 g
Färsk dragon
1 kruka

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär varje kycklingbröst i 2-3 bitar.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Salta och peppra kycklingen och stek den gyllene runt om, ca 5 min.
  • Skala och skiva löken och stek tillsammans med kycklingen i ytterligare 5 min.
  • Vispa ihop grädde, dijonsenap, kycklingfond och soja.
  • Häll gräddsåsen över kycklingen i pannan och sjud ca 5 min eller till önskad konsistens på såsen. Dubbelkolla så kycklingen har en innertemperatur på 72˚.
  • Smaka av med citronskal och lite citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
  • Hetta upp en stekpanna med smör- & rapsolja. Stek broccolinin hastigt ca 5 min.
  • Plocka dragonbladen från stjälkarna och finhacka. Strö dragonen över kycklingen precis innan servering.
  • Servera kyckling i gräddsås med svart ris och stekt broccolini.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

695 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 9,2 g
Protein: 46,8 g
Kolhydrater: 50,7 g
Fett: 33,8 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-graddsas/