Kyckling med parmaskinka och balsamsås

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med parmaskinka och balsamsås

En snabb och smakrik vardagsrätt där saftig kycklinglårfilé lindas i parmaskinka och tillagas i ugn med en krämig balsamsås. Toppas med färska grönsaker och serveras med potatisgnocchi – en riktig middagsfavorit som känns lite lyxigare men ändå går snabbt att laga.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Torkad oregano
2 tsk
Parmaskinka
4 skivor
3 dl
Balsamvinäger
2 msk
Kycklingfond
1 msk
Vitlöksklyftor
2
Sockerärter
150 g
Cocktailtomater
200 g
Färsk oregano eller timjan

Till servering:

Potatisgnocchi
500 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Krydda kycklingen med oregano och linda skinkskivorna runt kycklingen. Lägg i en ugnssäker form.
  • Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
  • Tillaga potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och strö över kycklingen.
  • Toppa kycklingen med färska örter och servera med potatisgnochi.
Klart!

Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

467 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 33 g

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera

https://www.arla.se/recept/kyckling-med-parmaskinka-och-balsamsas/