Kyckling tandoori

4 tim Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling tandoori

Låt Indien inspirera! Bjud på kryddig och underbart god tandoorikyckling ikväll! Servera kycklingen med kokt ris och naanbröd.

Ingredienser

Kycklinglår, med skinn och ben
ca 1 kg
2 dl
Färsk ingefära
1 msk
Vitlöksklyftor
3
Garam masala
1½ tsk
Cayennepeppar
2 krm
Malen gurkmeja
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Salt
1 tsk

Tillbehör:

Naanbröd
2
Kokt ris

Gör så här

  • Lägg kycklingdelarna i en skål.
  • Blanda matyoghurt med övriga ingredienser. Häll blandningen över kycklingdelarna och täck skålen med lock eller plastfolie.
  • Låt marinera i kyl 3-4 tim eller över natten.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg kycklingdelarna i en långpanna. Stek dem i nedre delen av ugnen 30-40 min.
  • Servera med naanbröd och kokt ris och ev. mango chutney och grönsallad.
Klart!

Näringsvärden

Energi:

845 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 60 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-tandoori/