Kycklingburgare med rökt paprika och tomat

25 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Kycklingburgare med rökt paprika och tomat

Kycklingburgare på grillad kycklingfilé mellan skivor av härligt surdegsbröd. Med smaksatt crème fraiche som dressing blir dessa kycklingburgare till riktig snabbmat när den är som bäst!

Ingredienser

Tunnskivad kycklingbröstfilé
400 g
2 msk
Rökt paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Surdegsbröd, skivat
240 g

Till servering:

2 dl
Rödlök
1
Tomater
2
Sallad
1 kruka

Gör så här

  • Rör ihop smör-&rapsolja med paprikapulver och salt. Pensla kycklingen med blandningen.
  • Dela ev bröden och grilla dem på båda sidor. Grilla kycklingen 2-3 min på varje sida.
  • Skala rödlöken. Skär tomat och lök i tunna skivor.
  • Lägg ihop bröden med kyckling, crème fraiche och grönsaker emellan. Servera.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

362 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 2,9 g
Protein: 29,9 g
Kolhydrater: 35,8 g
Fett: 10,8 g
https://www.arla.se/recept/kycklingburgare-med-gronsaksyoghurt/