Kycklingfilé i ugn
40 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Kycklingfilé och potatisgnocchi i ugn med smak av pesto och mozzarella. Extra gott blir det om du gör din alldeles egna pesto, men ibland är det skönt att ta genvägar genom att köpa en på burk. Gott till både vardag och fest!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Kycklingbröstfiléer
|
4 |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk | |
Potatisgnocchi
|
400 g |
Babyspenat
|
65 g |
5 dl | |
Pesto
|
1 dl |
Balsamvinäger
|
1 msk |
Kycklingfond
|
1 msk |
150 g | |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Till servering:
Blandad grönsallad
|
100 g |
---|---|
Blandade tomater
|
250 g |
Gurka
|
1 |
Gör så här
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
830 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,7 g |
Protein: | 55,9 g |
Kolhydrater: | 46,1 g |
Fett: | 47 g |

