Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
2½ dl
Dijonsenap
2 tsk
Kycklingfond
2 tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl
Ris
3 dl
Blandad grönsallad
65 g

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på båda sidor.
  • Tillsätt grädde, senap och fond. Låt sjuda ca 10 min. Strö över gräslök och servera med ris och sallad
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

650 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/kycklingfile-med-dijonsenap-och-graslok/