Kycklingfileér i yoghurtmarinad
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Kycklingen blir extra mör och god av yoghurt i marinaden. Marinaden är smaksatt med sambal oelek, vitlök och spiskummin.
Ingredienser
Kycklingbröstfiléer
|
4 |
---|---|
1 dl | |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Sambal oelek
|
1 tsk |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Morotsraita:
Morot
|
1 |
---|---|
1 dl | |
Honung
|
1 tsk |
Torkad mynta
|
½ tsk |
Salt och svartpeppar
|
Bulgursallad:
Bulgur, okokt
|
2½ dl |
---|---|
Tomater
|
2 |
Rödlök
|
½ |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Citron, saften från
|
1 |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Kallpressad olivolja
|
3 msk |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
440 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 14 g |

