Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

40 min Huvudrätt
I denna smarriga kycklinggratäng samsas kycklinglårfilé med färsk spenat, soltorkade tomater och grädde. Välj om du vill servera den med bulgur, couscous, pasta eller potatis. Lättlagat och gott, till både vardag och fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggratang/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör-&rapsolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg kycklingen åt sidan.
  • Skala och skiva vitlöken. Finhacka chilin. Strimla soltorkade tomater.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i den använda stekpannan. Fräs vitlök, chili, soltorkade tomater och spenat 2-3 min. Häll på grädde och sjud 1-2 min. Smaka av med salt.
  • Häll den gräddiga spenaten i en ugnsform. Lägg på kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 70°.
  • Toppa kycklinggratängen med färsk basilika. Servera med ris, bulgur eller couscous och sallad.
Klart!

Vi har valt att använd kycklinglårfilé som gör rätten något saftigare än kycklingbröst.

Energi:

614 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Salt och svartpeppar
2 msk
Vitlöksklyftor
4
Färsk röd chili
1
Soltorkade tomater i olja
10
Bladspenat
200 g
3 dl
Salt
1 tsk
Riven parmesanost
1 dl
Till servering:
Färsk basilika
1 kruka
Ris, bulgur eller couscous
4 port
Blandad grönsallad