Kycklinggryta med dadlar

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Kycklinggryta med dadlar

Mustig, sötsyrlig gryta med dadlar som är perfekt att bjuda på. Gör gärna dubbel sats och frys in om det blir över.

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Små gula lökar, ca 10 st
250 g
Dadlar, ca 8 st
100 g
1 msk
2½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
Hönsbuljong
1 tärning
Balsamvinäger
1½ msk
Grovhackad färsk persilja
½ dl
Ris
3 dl

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackning.
  • Skär kycklinglårfiléerna i halvor. Skala löken. Dela och kärna ur dadlarna.
  • Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna.
  • Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 5 min.
  • Lägg i dadlar och persilja och koka 1 min.
  • Servera grytan med riset.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl ris

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-dadlar/