Kycklinggryta med kokosmjölk

30 min Huvudrätt Matlåda Middag
Frysbar
Kycklinggryta med kokosmjölk

En trygg och krämig kycklinggryta med kokosmjölk, curry, paprika och mango chutney. Testa gärna att byta ut paprikan mot andra grönsaker för variation. Broccoli, zucchini eller haricots verts är finfina grönsaker att använda. Serverad med ris och toppad med persilja kvalar denna kycklinggryta med kokosmjölk lätt in på listan av nya vardagsfavoriter!

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Röd paprika
1
2 msk
Curry
2 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Salt
½ tsk
Kokosmjölk
400 ml
2½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning

Till servering:

Ris
3½ dl
Färsk persilja
1 kruka
Mango chutney
1 dl

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär paprikan i bitar.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Bryn kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt lök, vitlök, paprika, curry, paprikapulver och salt. Blanda väl och stek 4-5 min.
  • Häll på kokosmjölk och grädde. Smula ner buljongen. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är genomstekt.
  • Toppa kycklinggrytan med hackad persilja. Servera med mango chutney och ris.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-kokosmjolk/