Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Huvudrätt Lunch Middag
Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Ingredienser

Kycklinggryta:

Kycklingbröstfilé
500 g
Skogschampinjoner
200 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
3 dl
Vatten
½ dl
Kycklingfond
1 msk
Hackad färsk timjan
1 msk

Rostade rotfrukter:

Morot
400 g
Palsternacka
400 g
Rotselleri
200 g
Rödlökar
2
Hackade vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk timjan
¾ dl

Gör så här

Rostade rotfrukter:

  • Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Blanda med timjan strax innan servering.

Kycklinggryta:

  • Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
  • Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-rostade-rotfrukter/