Kycklingkebab

45 min Brunch Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingkebab

Kycklingkebab med de rätta smakerna. Libabröd fylls med kryddstekt kyckling, klassisk kebabsås, vitost och krispiga grönsaker. Bara att rulla ihop och njuta av välsmakande kycklingkebab.

Ingredienser

Kebabsås:

2 dl
Majonnäs
1 dl
Sambal oelek
1 msk
Finriven vitlöksklyfta
½
Kolsyrad apelsindryck t ex Fanta
½ dl
Kebabkrydda
2 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Salt och svartpeppar

Kycklingkebab:

Kycklinglårfilé
500 g
Finriven vitlöksklyfta
1
Kebabkrydda
2 msk
Sambal oelek
1 msk

Tillbehör:

Gurka
1
Rödlök
½
Tomater
2
Isbergssallad
1 huvud
Pitabröd, gärna libabröd
4
Feferoni
4

Gör så här

Kebabsås:

  • Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt minst 30 min.

Kycklingkebab:

  • Strimla kycklingen och blanda med vitlök, kebabkrydda och sambal oelek. Låt stå medan tillbehören förbereds.

Tillbehör:

  • Skiva gurka, lök och tomater. Bryt salladen i mindre bitar.
  • Stek kycklingen tills den är genomstekt.
  • Fyll pitabröden med sallad, kebabsås, kyckling, grönsakerna och fefferoni.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

608 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4 g
Protein: 35,6 g
Kolhydrater: 49,5 g
Fett: 29,7 g
https://www.arla.se/recept/kycklingkebab/