Kycklingpaj med bacon
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Denna mumsiga kycklingpaj består av ett krispigt pajskal fyllt med stekt kycklingfärs, purjolök och oregano. Detta täcks av en krämig äggstanning med smak av cheddar, dijonsenap och citron. Toppa med knaperstekt bacon och lite färsk oregano.
Nytt
Ingredienser
Pajdeg:
125 g | |
Vetemjöl med fullkorn
|
3 dl |
Salt
|
1 tsk |
Vatten
|
1 msk |
Fyllning:
Purjolök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
2 msk | |
Kycklingfärs
|
400 g |
Torkad oregano
|
1 msk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Äggstanning:
Ägg
|
3 |
---|---|
2½ dl | |
150 g | |
Dijonsenap
|
2 msk |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Tärnat bacon
|
120 g |
---|---|
Färsk oregano
|
1 kruka |
Gör så här
Pajdeg:
Fyllning och äggstanning:
Näringsvärden, per bit
Energi:
456 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,4 g |
Protein: | 23,9 g |
Kolhydrater: | 18,6 g |
Fett: | 32 g |

