Kycklingschnitzel med stomp

Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingschnitzel med stomp

Kycklingschnitzel kommer garanterat alla i familjen att gilla! Servera gärna med stompad potatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Vetemjöl
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
1
Ströbröd
1 dl
3 dl
2 msk
Mjölig potatis
600 g
1 dl
Frysta gröna ärter
2 dl
Malen muskot
2 krm

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Blanda mjöl, salt och peppar. Vispa ägget lätt. Blanda ströbrödet med hälften av osten.
  • Banka ev ut filéerna så de blir lite tunnare. Vänd dem i mjölblandningen, sedan ägget och sist ströbrödet. Stek kycklingen i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida.
  • Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken. Stöt potatisen grovt och blanda med mjölk, resten av osten, ärterna och muskot. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Prova gärna panko, ett japanskt ströbröd med lite större flingor.

Näringsvärden, per port

Energi:

525 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 42 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/kycklingschnitzlar-med-stomp/