Kycklingwok
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Denna kycklingwok är lättlagad och väldigt smakrik. Vi gör en woksås med brynt smör för att höja smaken ytterligare, och för att brynt smör är gott till det allra mesta. Toppa med krispiga jordnötter, aromatisk koriander och pressa över färsk lime. Servera din kycklingwok när den är alldeles nylagad för bästa resultat.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Äggnudlar
|
200 g |
---|---|
Kycklinglårfilé
|
300 g |
Shiitakesvamp
|
150 g |
Rödlök
|
1 |
Röd chili
|
1 |
Broccoli (ca. 250 g)
|
1 |
2 msk |
Woksås:
50 g | |
Vatten
|
1 dl |
Japansk soja
|
½ dl |
Ostronsås
|
½ dl |
Flytande honung
|
2 msk |
Lime, pressad saft
|
1 |
Vitlöksklyftor, finrivna
|
3 |
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Tillbehör
Salta jordnötter
|
100 g |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Lime
|
1 |
Gör så här
Woka bör man göra i en riktigt het panna. Tänk bara på att ständigt röra i maten.
Näringsvärden, per portion
Energi:
671 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 59 g |
Fett: | 33 g |

