Laksa
1 tim
Huvudrätt
•

Laksa är en malaysisk kryddig och smakrik nudelsoppa. Den har härlig smak av kokos, citrongräs, ingefära, vitlök, örter och chili. Laksa kan innehålla olika proteinkällor, såsom kyckling, räkor, tofu, ägg eller fisk. Vi väljer att laga denna med kyckling, men hitta din favorit! Toppa soppan med färsk koriander, mynta, salladslök och lime. Surpla i dig laksan när den är rykande het!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Buljong:
Vatten
|
1 liter |
---|---|
Kokosmjölk
|
400 g |
2½ dl | |
Kycklingfond eller 3 st buljongtärningar
|
4 msk |
Paprikapulver
|
1½ tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Färsk ingefära
|
100 g |
Salladslökar
|
4 |
Citrongräs
|
2 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Fisksås
|
3 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Till soppan:
Kycklingbröstfilé
|
300 g |
---|---|
Broccoli
|
250 g |
Böngroddar
|
ca 180 g |
Ramennudlar
|
200 g |
Rostad lök
|
4 msk |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Färsk mynta
|
1 kruka |
Gör så här
Buljong:
Till soppan:

